Onderwijs

Talentenfabriek wil jongeren en ouders ondersteunen bij het maken van een gemotiveerde studie- en beroepskeuze voor wetenschappen en techniek. We ontwikkelen eigen initiatieven en we ondersteunen projecten van andere organisaties. Zo bieden we samen een breed en realistisch beeld van de mogelijkheden van technische opleidingen en beroepen.Hulp bij studie- en beroepskeuze voor jongeren en ouders

Hulp bij studie- en beroepskeuze voor jongeren en ouders

In onze filmpjes en onze brochure rond technische studies willen we de sterktes van een technische opleiding in de verf zetten en de vooroordelen ontkrachten.

De Onderwijskiezer geeft u over informatie het ganse onderwijslandschap in Vlaanderen en Brussel. U kan zich oriënteren vanuit een opleiding, een beroep of een test die uw talenten ontdekt.​


Events waar u individueel aan deelneemt als jongere (en ouder)

Haai!TECH

Haai!TECH
Vanwege de coronarisico's wordt Haai!TECH dit schooljaar niet georganiseerd

 

 

Dag van de wetenschap

Dag van de wetenschap
-18

De Dag van de Wetenschap is dé jaarlijkse wetenschapshappening in Vlaanderen. Het vindt plaats op de vierde zondag van november. Op de website vindt u het hele jaar door informatie over boeiende wetenschapsactiviteiten.

Studio T

Studio T
-18

In Studio-T wordt geëxperimenteerd met hedendaagse technieken. Technisch talent wordt hier ontwikkeld. Workshops op woensdagnamiddag in Antwerpen voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar.

 

Wiweter

Wiweter
-18

Wiweter academies zijn er op meer dan 20 locaties voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Ze kunnen er aan de slag met interactieve wiskunde, wetenschap en techniek. Ook een aanbod vorming voor leerkrachten en wetenschapscafés voor ouders.

 

STEM-academie

STEM-academie
-18

Op de portaalsite STEM-academie vindt u het aanbod aan buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren in Vlaanderen. Het aanbod is overzichtelijk gerangschikt per postcode en leeftijd, ook Talentenfabriek is erkend.

Wetenschap aan de stroom

Wetenschap aan de stroom
-18

Wetenschap Aan de Stroom, of WAS, bundelt alle activiteiten en projecten rond wetenschappen in en rond Antwerpen. Indeling volgens leeftijd.


Meer informatie over studies en jobs vindt u nog hier

Agoria Tech You

Agoria Tech You

De facebookpagina Agoria Tech You is er speciaal voor jongeren. Zij zet de spannende innovatieve projecten en nieuwe ontwikkelingen van onze Belgische technologiebedrijven in de kijker. Ook toffe techniekevents krijgen er de nodige aandacht. 

 

 

Breaking Science

Breaking Science

Op Breaking Science kan u terecht voor informatie over opleidingen en beroepen binnen de chemie, kunststoffen en life sciences. De website bevat ook veel leerrijke getuigenissen van medewerkers uit de sector.

We are chemistry

We are chemistry

Op We are chemistry vindt u informatie over de chemische en petrochemische sector en mindmaps per bedrijf. U vindt er ook een lesmap ter voorbereiding van klassikale bedrijfsbezoeken aan een (petro)chemisch bedrijf.


Een overzichtelijk opleidingsaanbod

Een overzichtelijk opleidingsaanbod

Wil u een technische opleiding volgen? Dan hebt u veel mogelijkheden. Hier vindt u een overzicht van het opleidingsaanbod in het secundair en hoger onderwijs: overzichtskaart

De Onderwijskiezer geeft informatie over het ganse onderwijslandschap in Vlaanderen en Brussel. Informatie over scholen, studierichtingen en een link naar beroepen en de arbeidsmarkt. 

 

 


Van school naar werk

Van school naar werk

Deze initiatieven helpen bij het maken van de overstap van de schoolbanken naar de arbeidsmarkt.

Jaco’s en jongerenwerking: jongeren kunnen bij de Antwerpse jeugdwerking voor meer terecht dan alleen een vrijetijdsaanbod.  In de Antwerpse JACO’s leer je je talenten ontwikkelen en je competenties herkennen, je krijgt ondersteuning bij vragen over je schoolloopbaan en je zoektocht naar werk. op een aantal locaties is er ook een specifiek WerkInfoPunt (WIP).

Tijdens de Transit Schoolverlatersdagen krijgen jongeren alle informatie over de start van hun loopbaan. Transit staat open voor scholen uit de Provincie Antwerpen, inschrijven in klasverband.

 


Neem deel aan onze events