Rigger/monteur

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

De industrie heeft nood aan riggers. Overal waar er zware lasten gemanipuleerd moeten worden zijn riggers nodig. Een rigger zorgt ervoor dat deze lasten op een veilige manier verplaatst kunnen worden.

Het beroep

Een rigger maakt lasten vast aan een kraan met de nodige hijsmiddelen en geeft instructies aan de kraanman zodat de last veilig en verantwoord verplaatst wordt. Instructies geven gebeurt met hand- en armsignalen of via de portofoon. Als rigger en kraanman moet je elkaar 100 procent vertrouwen want in sommige situaties ziet de kraanman letterlijk niet wat hij verplaatst.

Het kan zijn dat je pijpleidingen in een pijpenrek moet leggen, viaductbalken plaatsen over een snelweg of een windmolen installeren. Rigger is een fysiek beroep. Je moet de last aanhaken, soms in een kraan of stelling klauteren, of een last meter per meter opschuiven via kettingblokken. Meestal werk je samen met andere riggers.

Bekijk wat een rigger/monteur doet

De opleiding

Wij jij graag aan de slag als rigger?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres want we bieden jou de mogelijkheid om een gratis opleiding te volgen. Deze opleiding wordt je aangeboden door VDAB. Om rigger te kunnen worden moet je over een aantal vaardigheden beschikken.

Het is belangrijk dat je opmerkzaam bent, je moet snel kunnen handelen als er gevaar dreigt en je moet over een goed ruimtelijk inzicht beschikken. Het is ook belangrijk dat je goed in de diepte kan zien. Je moet ordelijk werken en zorg dragen voor het materiaal dat je gebruikt. Je moet dus ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben

Iets voor jou?

Ben je ?

opmerkzaam
technisch ingesteld
ordelijk

Kan je ?

veilig werken
samenwerken
verantwoordelijkheid nemen

Wil je ?

buiten werken
fysiek werk verrichten
 

Interesse?

Vraag dan hier de opleiding monteur metaalconstructie aan en ontvang van onze collega's in Sint Niklaas een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek. Zij zullen bekijken of je in aanmerking komt voor de opleiding.