Onderhoudstechnieker

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

Tientallen Antwerpse bedrijven zijn continu op zoek naar geschikte onderhoudstechnici. Waar geautomatiseerd wordt, moet onderhoud gebeuren. Dat maakt dat onderhoudsprofielen de knelpuntberoepen bij uitstek zijn. Talentenfabriek levert inspanningen om dit knelpunt mee op te lossen.

Het beroep

Als onderhoudstechnicus stel je diagnoses en doe je preventief en curatief onderhoud van industriële machines/installaties.

Als elektromechanisch monteur of industrieel elektricien ga je, onder begeleiding van een technicus, mechanische en/of elektrische installaties of machines opbouwen en uittesten.

Bekijk wat een onderhoudstechnieker doet

De opleiding

Wil jij graag aan de slag als elektromechanisch monteur, industrieel elektricien, onderhoudselektricien, onderhoudsmecanicien of onderhoudstechnicus in de industrie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres want we bieden jou de mogelijkheid om een gratis opleiding te volgen, op maat van jouw voorkennis en ervaring.

Mis je basiskennis maar ben je gemotiveerd en heb je wel technisch inzicht dan kan je starten met een voorbereidend traject waarin je de nodige basiscompetenties verwerft.

Beschik je over een stevige basiskennis? In dat geval kan je rechtstreeks doorstromen naar een finaliteitsopleiding. Om dit in te schatten organiseert Talentenfabriek een screening (Techniekbad).

Zo kunnen we nagaan welke opleiding best bij je past. Tijdens Techniekbad krijg je de eerste lessen mechanica en elektriciteit aangeboden. Je volgt ook de online webmodule VCA en kan zo een officieel certificaat behalen.

Kijk eens binnen in deze opleiding

Iets voor jou?

Ben je ?

technisch ingesteld
flexibel

Kan je ?

zelfstandig werken en planmatig werken
probleemoplossend denken
samenwerken
veilig werken

Wil je ?

werken in dagdienst en/of ploegensysteem
leren en blijven bijleren

Interesse?

Wil je deelnemen aan techniekbad om zo je mogelijkheden binnen de industrie te verkennen? Schrijf je dan HIER in voor de opleiding elektromechanisch monteur. Je ontvangt het digitaal infopakket en kan je inschrijven voor de rekentest. Met een goed resultaat op de rekentest en een motivatiegesprek kan je deelnemen aan Techniekbad.

Een technische opleiding kan je niet enkel bij VDAB volgen. Talentenfabriek heeft een overzicht van alle opleidingen die voor jou een opstap kunnen zijn richting een boeiende job in de industrie. Wij gaan samen met jou op zoek naar het traject dat best bij jouw mogelijkheden past. Bekijk hier het aanbod.