Opgeleid aan het werk

Technische profielen staan nog steeds bovenaan de knelpuntberoepenlijst. Talentenfabriek zoekt naar opportuniteiten en leidt werkzoekenden op tot instapprofielen voor de industrie.

Screenen

Talentenfabriek organiseert screeningstrajecten voor het reguliere opleidingsaanbod van onder andere VDAB. Zo zorgen we ervoor dat de slaagkans van cursisten verhoogt en de uitstroom naar de arbeidsmarkt vergroot.

Onze screeningstrajecten:

Chemiebad screent en oriënteert kandidaten met interesse voor de opleiding tot  procesoperator.

Techniekbad screent en oriënteert kandidaten met interesse voor de opleiding tot onderhoudselektricien, -mecanicien, -technicus, koeltechnieker

Farmabad screent en oriënteert kandidaten met interesse voor polyvalent operator in de farmaceutische industrie.

Tijdens deze ‘baden’ testen wij het leervermogen, de motivatie, inzet en ambitie van de deelnemers. Iemand die we niet weerhouden wordt warm overgedragen of geheroriënteerd, iemand die we weerhouden kan starten met een voor- of finaliteitsopleiding bij VDAB.

Voor Talentenfabriek is het belangrijk om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, wij verwijzen dan ook graag door naar andere partners in het werkveld (bv projecten van de sector, onderwijskwalificerende opleidingstrajecten, …).

Opleidingen

Open aanbod

Naast VDAB zijn er tal van organisaties waar u terecht kan om uw werknemers verder op te leiden, denk bijvoorbeeld aan het open aanbod van de sectoren. Dit aanbod is vaak ook toegankelijk voor nieuwe medewerkers, bv tijdens een IBO-traject.

VDAB: opleidingsaanbod werknemers
Mtech+: open aanbod
Co-Valent: gratis aanbod

Oplossingen op maat

Kan u als werkgever niet putten uit het reguliere opleidingsaanbod en bent u op zoek naar een opleiding op maat? Dan zoeken wij graag samen met u naar werkgevers die nood hebben aan hetzelfde profiel en ontwikkelen we graag een opleiding op maat. Dit kan in samenwerking met VDAB, de sector en andere partners.
Via werkplekleren kan u zelf uw toekomstige medewerker vormen. U kan een kandidaat met een goed basisprofiel en de juiste attitude zo zelf verder gericht en op maat van uw bedrijf opleiden. Dit kan via een individuele beroepsopleiding (IBO).

Jobdates

Maakt u graag kennis met cursisten in opleiding of werkzoekenden met het juiste profiel? Neem dan deel aan onze (virtuele) jobdates. Talentenfabriek organiseert zowel specifieke jobdates voor cursisten uit één specifieke opleiding als jobdates voor het brede publiek.

Volg onze nieuwsbrief en sociale media en u hoort het als eerste.
 

In de kijker