Industrieel tekenaar

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

In de metaalsector is er een grote vraag naar industriële tekenaars. mtech+, Talentenfabriek en VDAB richten daarom een opleiding in waarbij werkzoekenden de kans krijgen om zich om te scholen tot industrieel tekenaar en dit binnen de periode van 1 jaar.

Het beroep

Als industrieel tekenaar sta je tussen de designer/ontwerper (die het concept of het ontwerp bedenkt) en de werkvloer (waar het product gemaakt wordt). Je zorgt er dus voor dat het ontwerp in het hoofd van de klant gerealiseerd kan worden. Vertrekkend van een ontwerpschets, mondelinge en/of schriftelijke instructies of bestaande tekeningen zal je van het ontwerp een volledige set gedetailleerde plannen maken zodat dit ontwerp gemaakt kan worden. 

Een industrieel tekenaar is dus niet persé een creatief brein maar werkt vooral nauwkeurig, met de huidige normen en reglementeringen in het achterhoofd houdend, heeft een sterk technisch inzicht en moet zichzelf constant up to date houden van wat er in de handel verkrijgbaar is, welke productiemethoden er zijn, hoe het zit met regelgeving, … om te zorgen dat zijn ontwerpen realiseerbaar zijn. 

BEKIJK WAT EEN INDUSTRIEEL TEKENAAR DOET

De opleiding

De opleiding industrieel tekenaar start 1x per jaar.  Het is een gezonde afwisseling tussen contactonderwijs en thuisopdrachten. 

Iets voor jou?

Ben je ?

digitaal vaardig
technisch aangelegd
wiskundig sterk

Kan je ?

zelfstandig werken
een opleiding van een jaar volgen 
oplossingsgericht werken

Wil je ?

leren en nieuwe technieken blijven bijleren
overdag werken

Interesse?

Je kan je via de opleidingenpagina van VDAB kandidaat stellen voor deze opleiding. De selecties voor de groep die start op 1  juni zal starten in april/mei. Je schrijf je in via de VDAB-website. Via mail vragen we je dan te kiezen voor het fysiek of digitaal infomoment.  Nadien volgt een test die peilt naar je basis wiskunde. In een latere fase houden we een motivatiegesprek. In onze opleiding is er steeds plaats voor 10 personen.