CNC Operator

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

De job van insteller – bediener CNC machines is nog steeds een knelpuntberoep. CNC is de afkorting voor Computer Numerical Control en is de benaming voor computergestuurde machines die worden gebruikt om materialen en halffabricaten te bewerken.

Het beroep?

Als insteller-bediener van CNC machines werk je met hightech apparatuur. Je leert CNC machines instellen en bedienen en maakt onderdelen binnen specificaties van een werktekening of productieorder. Een CNC machine kan geprogrammeerd worden en daardoor seriewerk maken. Anderzijds is het ook mogelijk om stukwerk te maken.

Hiervoor is het belangrijk dat je als operator in staat bent om de machine te programmeren of om te stellen. Het CNC programmeren kan aan de machine zelf gebeuren maar kan ook op een computer worden gedaan in de werkvoorbereiding. In de werkvoorbereiding werk je met CAD|CAM oftewel Computer Aided Design.

BEKIJK WAT EEN CNC OPERATOR DOET

De opleiding?

Je kan een opleiding tot CNC-operator volgen in het secundair onderwijs (7e specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines). Maar ook via VDAB kan je hiervoor een opleiding volgen.  

Je leert CNC machines instellen en bedienen. Je leert producten en onderdelen maken binnen specificaties van een werktekening of productieorder.

Een blik achter de schermen bij de CNC opleiding in Herentals.

Iets voor jou?

Ben je ?

nauwkeurig en ordelijk
kwaliteitsbewust
technisch ingesteld

Kan je ?

veilig werken
zelfstandig werken

Wil je ?

op één vaste werkplek werken
in vaste ploegen werken (vroege/late, dag, nacht)

Interesse?

Schrijf je dan hier in en ontvang een uitnodiging voor een infosessie. Je ontvangt ook een digitaal infopakket.