Koeltechnieker

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

Koeltechniekers vind je in verschillende sectoren, het is nog steeds een knelpuntberoep dus Talentenfabriek levert inspanningen om dit knelpunt mee op te lossen.

Het beroep

Als technicus koeltechnieken ben je een expert op het vlak van klimatiserings- en koelinstallaties. Je wordt tewerkgesteld in de industrie maar kan ook in andere sectoren aan de slag.

Je stelt diagnoses en herstelt defecten in elektrische kringen of je installeert nieuwe installaties. Je bent in het bezit van een erkend certificaat om deze job te mogen uitvoeren.

Bekijk wat een koeltechnieker doet

De opleiding

Wil jij graag aan de slag als koeltechnieker? Dan ben je bij ons aan het juiste adres want we bieden jou de mogelijkheid om een gratis opleiding te volgen, op maat van jouw voorkennis en ervaring.

Mis je basiskennis maar ben je gemotiveerd en heb je wel technisch inzicht dan kan je starten met een voorbereidend traject waarin je de nodige basiscompetenties verwerft.

Beschik je over een stevige basiskennis? In dat geval kan je rechtstreeks doorstromen naar een finaliteitsopleiding. Om dit in te schatten organiseert Talentenfabriek een screening (Techniekbad).

Zo kunnen we nagaan welke opleiding best bij je past. Tijdens Techniekbad krijg je de eerste lessen mechanica en elektriciteit aangeboden. Je volgt ook de online webmodule VCA en kan zo een officieel certificaat behalen.

Iets voor jou?

Ben je ?

technisch ingesteld
sterk in elektriciteit
flexibel
klantgericht

Kan je ?

zelfstandig en planmatig werken
probleemoplossend denken
samenwerken
veilig werken

Wil je ?

werken in dagdienst en/of ploegensysteem
leren en blijven bijleren

Interesse?

Wil je deelnemen aan techniekbad om zo je mogelijkheden binnen de industrie te verkennen? Schrijf je dan HIER in voor de opleiding elektromechanisch monteur. Je ontvangt het digitaal infopakket en kan je inschrijven voor de rekentest. Met een goed resultaat op de rekentest en een motivatiegesprek kan je deelnemen aan Techniekbad.

Een technische opleiding kan je niet enkel bij VDAB volgen. Talentenfabriek heeft een overzicht van alle opleidingen die voor jou een opstap kunnen zijn richting een boeiende job in de industrie. Wij gaan samen met jou op zoek naar het traject dat best bij jouw mogelijkheden past. Bekijk hier het aanbod.