Talentenfabriek wil met gerichte acties de instroom in industriegerichte opleidingen en jobs verhogen. We besteden hierbij speciale aandacht aan knelpuntberoepen en kansengroepen. We leveren inspanningen op het vlak van imagoversterking, informatieverstrekking en screening, het oplossen van knelpuntvacatures, sectorspecifiek opleidingsaanbod, positieve studie- en beroepskeuze, het versterken van onderwijs- en opleidingsverstrekkers en een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Sterk partnerschap, sterk team

In Talentenfabriek bundelen een aantal partners hun expertise, mensen en middelen. Deze partners zijn, VDAB, de vormingsfondsen Co-valent en mtech+.

Een overzicht van de medewerkers van het team van Talentenfabriek vind je hier. Toeleiders kunnen ook onze Gouden Gids  raadplegen. Daar vind je een overzicht van alle contactgegevens van de medewerkers van de campus Industrie in Antwerpen, Herentals, Mechelen, Turnhout en Sint Niklaas.

Terugblik

Benieuwd naar wat Talentenfabriek de afgelopen jaren allemaal realiseerde? Neem dan een kijkje in onze jaarverslagen

Documents

Jaarverslag 2023 Download
Jaarverslag 2020 Download
Jaarverslag 2019 Download
Jaarverslag 2018 Download

Andere talentenhuizen

In de provincie Antwerpen zijn er nog andere talentenhuizen waar knelpunten op de arbeidsmarkt sectorspecifiek aangepakt worden:


Talentenwerf, job- en opleidingspunt bouw 
Onderwijstalent, voor meer en competente leerkrachten in het onderwijs