CNC Operator

CNC Operator

CNC?

CNC is de afkorting voor Computer Numerical Control en is de benaming voor computergestuurde machines die worden gebruikt om materialen en halffabricaten te bewerken. CNC gestuurde machines kan je terugvinden in verschillende metaal productiebedrijven maar ook in andere productiebedrijven zoals in de kunststofverwerking en houtbewerking


Een CNC machine kan geprogrammeerd worden en daardoor seriewerk maken. Anderzijds is het ook mogelijk om stukwerk te maken. Hiervoor is het belangrijk dat de operator in staat is om de machine te programmeren of om te stellen. Het CNC programmeren kan aan de machine zelf gebeuren maar kan ook op een computer worden gedaan in de werkvoorbereiding. In de werkvoorbereiding werkt men met CAD|CAM oftewel computer aided design.


De job van insteller – bediener CNC machines is nog steeds een knelpuntberoep. Je kan hiervoor een opleiding volgen in het secundair onderwijs (7e specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines). Maar ook via VDAB kan je hiervoor een opleiding volgen.  Je leert CNC machines instellen en bedienen. Je leert producten en onderdelen maken binnen specificaties van een werktekening of productieorder.

Bekijk hier alvast het het digitaal infopakket (om toegang te krijgen tot deze pagina, dien je eerst ingelogd te zijn via https://www.vdab.be/mijnloopbaan). Kijk ook hier voor een blik achter de schermen bij de CNC opleiding van VDAB in Herentals.

 

Interesse?

Check dan even of je uit het juiste hout gesneden bent:

-        Ben je nauwkeurig
-        Ben je leergierig
-        Heb je ruimtelijk en technisch inzicht
-        Werk je graag zelfstandig           
-        Werk je graag op één vaste werkplek
-        Werk je graag in vaste ploegen (voornamelijk dag en vroege/late)

 

Nog steeds interesse? Schrijf je dan hier in en ontvang een uitnodiging voor de infosessie.