Procesoperator

Waar kan je deze opleiding volgen?

Legende :
Jongeren
jongeren
werkzoekenden
werkzoekenden
iedereen
iedereen

Chemie en Life Sciences, 2 bloeiende en boeiende sectoren die actief op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dit komt onder andere door de vergrijzing maar ook door een aantal grote buitenlandse investeringen in de chemiesector.  

Talentenfabriek levert inspanningen om mee op zoek te gaan naar talent. Wij bieden jou de mogelijkheid aan om een gratis opleiding te volgen. 

Het beroep

Als procesoperator bestuur je een procesinstallatie. Dit is een complex geheel van apparaten die fysische of chemische reacties opwekken. Je bewaakt het procesverloop.

Je doet dit vanuit de controlekamer, via de boordcomputer en in de installatie zelf. Je spoort problemen op, rapporteert ze en lost ze op. Daarnaast help je ook bij het onderhoud van de installatie.

Bekijk wat een proces operator doet

De opleiding

Talentenfabriek organiseert een screeningstraject voor personen die graag aan het werk willen gaan als procesoperator in de chemie. Dit traject, chemiebad,  is er om je onder te dompelen in alles wat bij de job van procesoperator komt kijken. Dit gaat van basisbegrippen fysica en chemie tot een bedrijfsbezoek. Chemiebad is het verplichte voortraject voor wie de finaliteitsopleiding tot procesoperator wilt volgen bij VDAB. 

Dit chemiebad duurt 2 weken. Daarna maken we de balans op. Is het iets voor jou? Is het wat je verwacht had? En zien wij in jou een toekomstige procesoperator?  Ook wordt er bekeken of je voldoende voorkennis en motivatie hebt om de opleiding procesoperator positief te kunnen doorlopen. Wie slaagt voor het chemiebad, kan starten met de opleiding procesoperator van VDAB.

Eens binnenkijken in deze opleiding?

Iets voor jou?

Ben je ?

nauwkeurig en ordelijk
flexibel
kwaliteitsbewust
leergierig

Kan je ?

zelfstandig en planmatig werken
probleemoplossend denken
samenwerken
veilig werken

Wil je ?

werken in volcontinu ploegensysteem
leren en blijven bijleren

Interesse?

Vanuit deze aanvraag ontvang je het digitaal infopakket en kan je je inschrijven voor het digitale testmoment. Hou je mailbox goed in de gaten, ook je SPAM-folder. Op basis van een positief testresultaat en motivatiegesprek kan je deelnemen aan Chemiebad. De opleiding tot procesoperator kan je niet enkel bij VDAB volgen.