Koen werkt als technisch administratief medewerker bij Meeussen Montage

Koen werkt als technisch-administratief medewerker bij Meeussen Montage. Het bedrijf produceert en verkoopt vliegenramen- en deuren, zonwering en rolluiken. 

Ik kon bij Meeussen Montage beginnen na een stage die onderdeel was van mijn opleiding tot technisch-administratief medewerker via Talentenfabriek. Omwille van  gezondheidsredenen moest ik me heroriënteren vanuit mijn vroegere job. Ik slaagde in de toelatingsproeven en volgde 6 maanden lang een fulltime opleiding. Ik kreeg vakken als boekhouding, stockbeheer, werken met Word en Excel. Ik oefende mijn talen weer in – je moet klanten kunnen mailen of bellen in het Frans en Engels - en kreeg ook technische vakken zoals mechanica, elektriciteit en materialenleer. De technische achtergrond had ik al door mijn vroegere job. De administratie was nieuw voor mij.

Met Meeussen Montage klikte het direct. Welgeteld een week heb ik gedaan wat oorspronkelijk mijn job was: namelijk klanten te woord staan en offertes maken en opvolgen. Door mijn technische ervaring werd ik meteen ingeschakeld om het productieproces mee op te volgen en processen te verbeteren. Ik moet meer specifiek de brug maken tussen de productie en de verkoop. Ik denk mee na over hoe we alle processen zo goed mogelijk op elkaar kunnen afstemmen. Er moet zo weinig mogelijk tijd verloren gaan en alle processen moeten in één vlotte beweging verlopen. Dat begint in het atelier  - waar de aluminiumprofielen worden gepoederlakt, gebakken en op maat gezaagd - over de expeditie tot de softwarematige verwerking via het ERP-programma. 

De opleiding is absoluut een springplak geweest. Mijn zelfvertrouwen is er een pak mee gegroeid. Ik heb er mijn kennis van Excel en Word mee opgefrist en ik leerde er bijvoorbeeld een technisch plan lezen. Dat komt nu heel goed van pas. En ik kreeg ook uitgebreide materialenkennis want de ontwikkeling van de kunststoffen staat nooit stil. Omdat technisch-administratief medewerker een knelpuntberoep is, is er een vrij grote werkzekerheid. Precies goed voor mij, nu ik de 40 gepasseerd ben
Neen, ik zit absoluut niet de hele dag achter mijn bureau, ik beweeg me door het hele bedrijf. Hoe meer ik me verdiep in deze wereld, hoe boeiender ik het vind. Het is echt een afwisselende job. Je werkt wel meestal binnenshuis. Dat was voor mij wel even wennen omdat ik vroeger veel op de baan was voor mijn job. Maar het toffe is dat ik mijzelf heb kunnen smijten in iets wat me echt boeit. Een nieuwe wereld is voor mij opengegaan. De dagen vliegen voorbij!

De opleiding is absoluut een springplak geweest. Mijn zelfvertrouwen is er een pak mee gegroeid.

Koen werkt als technisch administratief medewerker bij Meeussen Montage