Opleiding Elektro Anders

Opleiding Elektro Anders
9 erkende vluchtelingen volgen een opleiding tot Industrieel Elektricien - Jobdate 9 mei

In november 2017 zijn de partners binnen Talentenfabriek het project ‘Elektro Anders’ gestart. Het project combineert taalcoaching en het behalen van het VCA attest met een vaktechnische opleiding. Begin juni 2018 zijn de cursisten klaar voor een stage of kunnen ze meteen aan de slag bij een bedrijf. We voorzien voor de nieuwe medewerkers ook loopbaancoaching tijdens de eerste 100 dagen tewerkstelling. 

Het programma van de opleiding omvat de volgende technische modules: 

Basisschakelingen verlichting; elektrische grootheden, serie en parallel schakelen van weerstanden, wissel- en gelijkspanning; transformatoren, dioden, spoelen en condensatoren; driefasige systemen; asynchrone motoren; schakeltechnieken, fout zoeken, basis PLC (LOGO)

Er is ook een sterke focus op veiligheid. De cursisten behaalden allemaal hun VCA in het Nederlands en er zijn ook modules veiligheid en veiligheidsprincipes in de technische lessen opgenomen.

We vulden de technische lessen aan met een cursus interculturaleit en veel lessen Nederlands. 

Als u graag meer wil weten over de opleiding of de jobdate die we op 9 mei organiseren dan kan u contact opnemen met Mich Manssens. Telefonisch is zij te bereiken op 03/202.14.05.

Inschrijven voor de jobdate kan hier.