Opleiding Elektro Anders

Opleiding Elektro Anders
9 erkende vluchtelingen aan de slag als industrieel elektricien

In november 2017 zijn de partners binnen Talentenfabriek het project ‘Elektro Anders’ gestart. Het project combineert taalcoaching en het behalen van het VCA attest met een vaktechnische opleiding. Begin juni 2018 zijn de cursisten klaar voor een stage of kunnen ze meteen aan de slag bij een bedrijf. We voorzien voor de nieuwe medewerkers ook loopbaancoaching tijdens de eerste 100 dagen tewerkstelling (in samenwerking met Groep Intro). 

Het programma van de opleiding omvat de volgende technische modules: 

Basisschakelingen verlichting; elektrische grootheden, serie en parallel schakelen van weerstanden, wissel- en gelijkspanning; transformatoren, dioden, spoelen en condensatoren; driefasige systemen; asynchrone motoren; schakeltechnieken, fout zoeken, basis PLC (LOGO)

Er is ook een sterke focus op veiligheid. De cursisten behaalden allemaal hun VCA in het Nederlands en er zijn ook modules veiligheid en veiligheidsprincipes in de technische lessen opgenomen.

We vulden de technische lessen aan met een cursus interculturaleit en veel lessen Nederlands. 

Het ziet er naar uit dat we dit traject eind 2018 zullen herhalen. Als u graag meer wil weten over deze opleiding dan kan u contact opnemen met Katrien Didden (03 202 14 37 - katrien.didden@talentenfabriek.be).