Sport- en techniekkamp Brasschaat
Vandaag is het sport- en techniekkamp van start gegaan bij Sport Vlaanderen in Brasschaat

De begeleiders Ralf en Dieter, leerkrachten van het Sint-Jozefinstituut te Schoten zijn er klaar voor. In de vakantie hebben ze samen met Talentenfabriek een leuk en leerrijk programma in mekaar gestoken. Zij gaan het kamp de komende drie dagen begeleiden. Vijftien jongeren gaan in de voormiddag sporten en in de namiddag aan de slag met wetenschap en techniek. Jile Verbist van Sport Vlaanderen heeft de laatste dagen alles in het werk gesteld om het kamp coronaproof te kunnen laten doorgaan. 'Je kunt corona echt niet wegdenken nu', zeggen ook begeleiders Ralf en Dieter. 'Wij maken daar juist het thema van'.

Sensibilisering

Zo gaan de kinderen leren hoe zeep virussen kan doden. 'Maar we gaan ze ook vragen om hun handen eens met verf te wassen. Zo wordt meteen duidelijke welke plekken van de handen vaak niet grondig gewassen worden. Die sensibilisering op een ludieke manier is belangrijk.'

Verder op het programma staan ook nog programmeren met kleine robotjes, een elektrisch bibberspel maken en de lancering van  een heuse waterraket.

 terug