Haai!TECH Lier : wordt niet georganiseerd in het schooljaar 2019 - 2020

Haai!TECH Lier : wordt niet georganiseerd in het schooljaar 2019 - 2020
CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, Lier

 

Voor jongeren en ouders

Ben je tussen 10 en 12 jaar? Heb je techniek in de vingers? Ben je nieuwsgierig of experimenteer je graag? Is ontwerpen of bouwen je ding? Wil je meer weten over wetenschappen?

Ontdek je technisch en wetenschappelijk talent en vind de opleiding die bij je past! Je hebt de keuze tussen een namiddag- (13-16u) of een avondsessie (17-20u). 

 

PROGRAMMA

Jongeren 10-12-jaar ( 5de en 6de studiejaar):

kunnen 4 workshops kiezen uit onderstaande lijst:

  • Chemie
  • Elektriciteit
  • Mechanica
  • Elektronica
  • Bouw
  • Hout

Jongere broers en zussen

voeren onder begeleiding van studenten van de Lerarenopleiding toffe techniekactiviteiten uit: een raketvoertuigje maken, bouwen met bamboe, zelf tandpasta maken...

Ouders

volgen een interactieve sessie info over studiekeuze voor wetenschappen en techniek. Er zijn ook getuigenissen uit het bedrijfsleven. Sessies om 14u30 en om 17u.

PRAKTISCH

"De Mol", Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier.

De kinderen krijgen van ons een drankje en een stuk fruit, maar wij voorzien geen eten. 

INSCHRIJVEN

 

FOTO'S

Benieuwd naar hoe het er vorig jaar aan toe ging op Haai!TECH Geel, Antwerpen of Lier? Bekijk de foto's op onze facebook-pagina.

 

Voor leerkrachten

Van 17u30 tot 20u krijgen leerkrachten lager onderwijs tips en tricks om techniek en wetenschap aan te pakken in de klas.

Hoe maak je techniek en wetenschap boeiend voor je leerlingen? Waar vind je de informatie en het materiaal dat je nodig hebt? Ben je nog op zoek naar tips en tricks die je over de streep helpen? Kom dan zeker luisteren naar deze inspirerende sprekers.

Ilona Hawrijk van de Lerarenopleiding aan Thomas More is zelf gespecialiseerd in wetenschappelijk onderwijs. Zij geeft je tips over hoe je dit concreet aanpakt. Hoe pas je je les aan de voorkennis van de leerlingen aan? Welke didactiek zet je in? Hoe evalueer je? Met deze antwoorden krijg je het zelfvertrouwen om zelf aan de slag te gaan.

Wouter De Ceukelaire is technisch directeur van TSM Mechelen en werkt al jaren samen met lagere scholen. Leerlingen krijgen zo eens les in een echte werkruimte waar lagere scholen enkel van kunnen dromen. Is dit ook iets voor jouw school? Hoe begin je hier aan?

Patrik Claes geeft workshops en vormingen bij Spelenderwijzer. Deze deelnemer aan Belgium’s got talent kon de helft van de jury niet overtuigen wegens té leerrijk. Laat dat nu juist zijn wat we zoeken. Patrik laat zien hoe je met alledaagse spullen de achterliggende principes van wetenschap kunt uitleggen.

Achteraf staat er een lekker drankje en hapje voor je klaar.

Voor de sessie voor leerkrachten schrijf je hier in.

Haai!TECH is mogelijk door enthousiaste medewerking van de volgende partners: