Talentenfabriek is het job-en opleidingspunt industrie

Talentenfabriek zet gerichte acties op om meer en goed opgeleide instroom te krijgen in knelpuntberoepen in de industrie.  We informeren jongeren, werkzoekenden, leerkrachten en ouders over de professionele mogelijkheden die technisch-wetenschappelijke opleidingen en beroepen bieden en we proberen hen warm te maken voor een technische opleiding of job. Talentenfabriek ondersteunt bedrijven bij het vinden van kandidaten voor hun knelpuntvacatures en organiseert voor hen vraaggerichte opleidingen. Talentenfabriek zorgt ervoor dat gemotiveerde kandidaten in de opleidingen stappen.

 


Talent in de haven - VOLZET
Virtuele jobdate - informatie voor bedrijven

Uitzonderlijke tijden creëren uitzonderlijke kansen. Daarom organiseren Talentenfabriek & Talentenstroom ‘Talent in de Haven’, een virtuele jobdate voor werkzoekenden, cursisten en young potentials. Ben je op zoek naar ...

Waarom als bedrijf deelnemen aan één van onze jobevents?
Talentenfabriek helpt bedrijven in hun zoektocht naar technische profielen

Tijdens Voet aan Wal, het jobfestival dat kadert binnen Part of Antwerp, gingen we op zoek naar de voornaamste redenen voor bedrijven om deel te nemen aan dergelijke jobevents. Het resultaat vind je op ons YouTube kanaal.

Duurzaamheidsrapport essenscia
Voor Belgische chemie en life sciences

Op 22 oktober 2019 lanceerde essenscia het zesde duurzaamheidsrapport voor de Belgische chemie en life sciences. De komende decennia staan deze sectoren voor vier cruciale uitdagingen die toegelicht worden in dit rapport.


Win 5 duotickets!
Bevraging Talent in de Haven

Nam je deel aan onze virtuele jobbeurs Talent in de Haven? Vul dan zeker onze bevraging in. Onder alle inzendingen verloten we 5 Kinepolis duotickets! 

Interesse in een job als technieker?
Schrijf je in voor de digitale infosessie

Tientallen Antwerpse bedrijven vinden geen geschikte onderhoudstechnici. Talentenfabriek levert inspanningen om dit knelpunt mee op te lossen. We bieden jou de mogelijkheid om een gratis opleiding te volgen. 

Interesse in een job als Procesoperator?
Kom naar onze volgende infosessie

De chemiesector is actief op zoek naar nieuwe medewerkers. Talentenfabriek levert inspanningen om mee op zoek te gaan naar talent. Wij bieden jou de mogelijkheid aan om een gratis opleiding te volgen. 


Sport Vlaanderen organiseert Wetenschap- en vechtsportenkamp (8-12 jaar)
11 - 14 augustus

Na het grote succes van het sport- en techniekkamp volgt nu het wetenschap- en vechtsportenkamp.

Nieuw: Duaal leren op de hogeschool

Volgend academiejaar start een tiental studenten in de opleiding Elektromechanica Duaal traject.

Deze formule voor duaal leren is in het secundair onderwijs al een tijdje actief. In samenwerking met Agoria lanceert AP hogeschool ...

SID-in Antwerpen
31/01, 01/02 & 02/02

Zit je in jouw laatste jaar secundair? Dan zijn deze studie-informatiedagen zeker iets voor jou. Je kan hier namelijk kennis maken met studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenfabriek

Profiel