Talentenfabriek is het job-en opleidingspunt industrie

Talentenfabriek zet gerichte acties op om meer en goed opgeleide instroom te krijgen in knelpuntberoepen in de industrie.  We informeren jongeren, werkzoekenden, leerkrachten en ouders over de professionele mogelijkheden die technisch-wetenschappelijke opleidingen en beroepen bieden en we proberen hen warm te maken voor een technische opleiding of job. Talentenfabriek ondersteunt bedrijven bij het vinden van kandidaten voor hun knelpuntvacatures en organiseert voor hen vraaggerichte opleidingen. Talentenfabriek zorgt ervoor dat gemotiveerde kandidaten in de opleidingen stappen.

Schrijf je in voor de algemene infosessie >

 


Jobdate opleiding Elektro anders
Vrijdag 13 september - VOLZET

Maak kennis met 7 industrieel elektriciens die klaar staan om bij u aan de slag te gaan. 

Voet aan Wal: Jobfestival
12/09/2019 op het Zaha Hadidplein (Havenhuis)

Het meest volledige jobfestival voor logistieke en technische beroepen, met zicht op de Haven, de Schelde, het Eilandje, het Havenhuis en de binnenstad. Be Part of Antwerp!

Memorandum van essenscia
voor de regionale federatie en Europese verkiezingen 2019

Chemie en life sciences: dé formule voor meer welvaart en meer welzijn. Onder die titel presenteert essenscia haar memorandum voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 2019.


Voet aan wal: Jobfestival
12/09/2019 op het Zaha Hadidplein (Havenhuis)

Het meest volledige jobfestival voor technische en logistieke beroepen, met zicht op de Haven, de Schelde, het Eilandje, het Havenhuis en de binnenstad. Be Part of Antwerp!

Wil je graag polyvalent operator in de farma worden?
Info op 29/08, 03/09 en 06/09 in Antwerpen

In de farma maken mensen het verschil. De nood aan talent bij o.a. Pfizer en Janssen Pharma is daarom hoog. Talentenfabriek draagt zijn steentje bij door op zoek te gaan naar talent voor deze bedrijven.

Opendeurdagen chemie & life sciences
18 & 19 mei 2019

Op 18 en 19 mei openen heel wat chemie- en farmabedrijven hun deuren. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken van de deelnemende bedrijven.

Hier vind je meer informatie.


Eerste sport- en techniekkamp van start!

Maandag 12 augustus is bij Sport Vlaanderen in Brasschaat het eerste sport- en techniekkamp van start gegaan. In de voormiddag voetballen 20 kinderen onder begeleiding van Mohamed. In de namiddag gaan de  8- tot 12-jarigen aan de slag ...

Nieuw: Duaal leren op de hogeschool

Volgend academiejaar start een tiental studenten in de opleiding Elektromechanica Duaal traject.

Deze formule voor duaal leren is in het secundair onderwijs al een tijdje actief. In samenwerking met Agoria lanceert AP hogeschool ...

Summer Challenge 2019
Gratis uitdagende 4-daagse voor bachelors chemie en elektromechanica

Procesoperators, laboranten en technici zijn de spil van de bedrijven BASF, Bayer, Borealis, Ineos Syrolution en Ineos Oxide.  Hun kennis, expertise en creativiteit zorgen voor een innovatieve en veilige productieplant, ...

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenfabriek

Profiel