Servicepunt Industrie

Servicepunt Industrie

Het Servicepunt Industrie van VDAB werkt samen met Talentenfabriek en het opleidingscentrum van VDAB aan oplossingen voor knelpunten in de Antwerpse industrie.

Dienstverlening naar werkzoekenden:

Wil u graag werken in de industrie maar u hebt geen of weinig relevante ervaring of u weet niet welke job of opleiding bij u past? Dan kan u elke donderdag bij het Servicepunt Industrie terecht voor het bijwonen van de Informeer. Deze vrijblijvende infosessie geeft u een overzicht van technische beroepen en van het opleidingsaanbod. De focus ligt hier op de opleidingen die voorbereiden op beroepen waarvoor de vacatures moeilijk ingevuld raken, de zogenaamde knelpuntberoepen. Er is een verscheiden aanbod maar deze functies vereisen wel allemaal goed opgeleide medewerkers.

Inschrijven voor de Informeer doet u hier. Na maximum 3 weken krijgt u een uitnodiging. De Informeer gaat door elke donderdag om 9 u in de Provinciestraat 211-217 te 2018 Antwerpen.

Tijdens de Informeer licht een bemiddelaar het actueel opleidingsaanbod toe en vertelt hij over de instapvoorvoorwaarden van de opleidingen. Na de infosessie legt u een korte test wiskunde en technisch inzicht af. In een individueel gesprek met een bemiddelaar bekijkt u dan samen wat voor u het meest geschikte traject naar opleiding, werk of begeleiding is. Als u zich graag voorbereidt op de test wiskunde en technisch inzicht kan u hier informatie vinden. Maar niet enkel uw niveau wiskunde zal bepalen of u al dan niet kan starten met een opleiding! Voor bepaalde opleidingen zoeken we mensen met voorkennis of technische affiniteit, een goede kennis Nederlands of moet u in bezit zijn van een rijbewijs, ... 

Werkzoekenden die een individuele afspraak willen maken met een bemiddelaar voor ondersteuning bij hun zoektocht naar werk, kan best telefonisch contact opnemen met de gratis Servicelijn van VDAB: 0800/ 30 700

Dienstverlening naar werkgevers: 

Werkgevers kunnen bij het Servicepunt Industrie terecht voor ondersteuning bij het invullen van hun vacatures. Ze kunnen met de bemiddelaars acties afspreken om hun vacatures vlotter ingevuld te krijgen. 

Werkgevers die werkzoekenden kansen willen geven via een opleiding binnen hun bedrijf -Individuele Beroepsopleiding of IBO- kunnen contact opnemen met de IBO bemiddelaars van het Servicepunt. Zij zorgen voor de contractuele en administratieve afhandeling bij de opstart en volgen verder het opleidingstraject op.

 

Contactgegevens Servicepunt Industrie:

Provinciestraat 211-217, 2018 Antwerpen

tel 03 360 28 60