Activiteiten

Haai!TECH

Met Haai!TECH dompelen we leerlingen uit de eerste graad ASO en het vijfde en zesde jaar lager onderwijs onder in een bad vol wetenschappen en techniek. In uitdagende workshops ontdekken ze hun talenten voor techniek en wetenschappen. Alle workshops op Haai!TECH worden uitgewerkt met lokale technische scholen. Tijdens en na de workshops maken we een koppeling met de bijbehorende studierichtingen. We doen dit op een neutrale en netoverschrijdende manier. Voor ouders zijn er sessies rond studiekeuze. Deze gebeuren in samenwerking met lokale CLB’s en Onderwijskiezer

Meer info

Dag van de wetenschap

De Dag van de Wetenschap is dé jaarlijkse wetenschapshappening in Vlaanderen. Het vindt plaats op de vierde zondag van november. Op de website vindt u het hele jaar door informatie over boeiende wetenschapsactiviteiten.

Meer weten

Studio T

In Studio-T wordt geëxperimenteerd met hedendaagse technieken. Technisch talent wordt hier ontwikkeld. Workshops op woensdagnamiddag in Antwerpen voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar.

Meer weten

Wiweter

Wiweter academies zijn er op meer dan 20 locaties voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Ze kunnen er aan de slag met interactieve wiskunde, wetenschap en techniek. Ook een aanbod vorming voor leerkrachten en wetenschapscafés voor ouders.

Meer weten

STEM-academie

Op de portaalsite STEM-academie vindt u het aanbod aan buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren in Vlaanderen. Het aanbod is overzichtelijk gerangschikt per postcode en leeftijd, ook Talentenfabriek is erkend.

Meer weten

Wetenschap aan de stroom

Wetenschap Aan de Stroom, of WAS, bundelt alle activiteiten en projecten rond wetenschappen in en rond Antwerpen. Indeling volgens leeftijd.

Meer weten

Summer challenge

Tijdens de Summer Challenge maakt u als  student uit het 1ste jaar professionele bachelor elektromechanica of chemie actief kennis met de technische uitdagingen van de procesindustrie. Dit draagt bij tot een positieve studiekeuze voor de sector.