Welkom bij de digitale oudersessie van Haai!TECH

Wat is A- en B-stroom? Hoe vind ik de juiste studierichting voor mijn kind? Wat is STEM? Zijn dit vragen die je jezelf weleens stelt?

Dit jaar bieden we onze befaamde oudersessie digitaal aan. Normaal komen bijna honderd ouders samen om te ontdekken hoe ze, samen met hun kind een geschikte studierichting moeten zoeken. Experten en sprekers leggen ons onderwijs uit, hoe je de talenten van je kind ontdekt en hoe je een goede school kiest. Er gaat extra aandacht naar technische en wetenschappelijke studierichtingen.

Uitkijken naar de volgende Haai!TECH

Iedereen die ooit een Haai!TECH heeft bijgewoond, zal genoten hebben van de bijzondere sfeer. Meer dan honderd kinderen die leuke en leerrijke activiteiten doen, een gezellige hoek waar ouders en schoolverantwoordelijken elkaar ontmoeten en een unieke locatie.

Volgend jaar zijn we terug!

Helaas konden we dit jaar geen Haai!TECH organiseren. Maar na dit filmpje krijg je zeker zin om deel te nemen aan de volgende Haai!TECH. Net als wij!

De sfeer van Haai!TECH opsnuiven

Hoe zit het secundair onderwijs in elkaar?

Hoe zit dat nu weer met al die domeinen en basisopties? Dit filmpje legt alles goed uit vanaf het begin. Wie in het buitenland is opgeleid, krijgt nu eindelijk de volledige uitleg over ons onderwijs. Ook voor ouders die zelf hier naar school zijn gegaan is dit nuttig, want er zijn een aantal belangrijke wijzigingen gebeurd.

Wat is STEM?

We worden om de oren geslagen met het letterwoord STEM. Waar wat bekent dat nu eigenlijk? De letters staan voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Of in het Nederlands: Wetenschap, Technologie, Ingenieurswetenschappen en Wiskunde. Wil je weten wat het verschil is met 'gewone' vakken wetenschap en techniek? Kijk dan zeker naar dit filmpje.

Hoe kies ik een "STEMMIGE" school?

Als jullie eindelijk weten welke studierichting de juiste is, moet je natuurlijk ook nog een school kiezen. Hoe kan je een school leren kennen van bij je thuis? Want Corona zorgde er voor dat een fysiek bezoek niet meer zo evident is. Dat hoeft geen probleem te zijn. In het filmpje dat volgt, geven we een aantal praktische tips.

Wat is STEM nu eigenlijk?

Een stemmige school kiezen

Hoe vergelijk ik lessenroosters?

Om een goed idee te krijgen wat je zoon of dochter op school concreet gaat doen, moet je de lessenroosters bekijken. Je vindt ze op de website van de school. Elke school doet dit op zijn eigen manier, waardoor het voor ouders soms moeilijk is om ze met elkaar te vergelijken. In dit filmpje laten we zien waar je op moet letten.

Hoe vergelijk ik lessenroosters?

Heb je nog vragen over de verschillende basisopties, studierichtingen, scholen? Of wil je een keer contact opnemen met het CLB. Op de website van de Onderwijskiezer, vind je heel wat extra informatie terug